אבני שמוט
בשעה טובה רכשתם טאבון או בניתם טאבון, אח, ארובה או תנור אפייה. אם זוהי הפעם הראשונה שאתם עוסקים בכך, זה מאד הגיוני שאתם לא תכירו את חומר הגלם העיקרי בנושא זה, אבן שמוט. אבני שמוט הם חומר הבנייה הייחודי לטאבון, אח, ארובות או תנורי אפייה ואם כבר התחלתם להתעסק בתחום, כדאי שתכירו אותו היטב. וזה בדיוק הרגע.
אבני שמוט – חשוב להכיר אותן
אבן שמוט היא בעם אבן מלאכותית הנעשית על ידי אנשים, ולא אבן טבעית. היא כן מבוססת על אבקת שמוט כתושה ומיובשת הנוצרת מחרסית לבנה ופשוטה. לאבקה בה יש ריכוז של עד 70 אחוז, מוסיפים קוורץ גס ואף חומרים מקשרים. בסיום הוספת החומרים מערבבים, ויוצקים את הלבנים. אלו נשלחות לשריפה וכבישה בחום גבוה, וכך נוצרת האבן.
כמובן שיש לקחת בחשבון שהאופן בו שורפים את האבן משפיע על כל הפרמטרים הבסיסיים שבה. וכמובן על התפעול שלה. ולכן, חשוב זמן הש ריפה בתנור המקנה לה לא מעט מיתרונותיה.
עולם שלם של יתרונות
אבני שמוט כמו כל מוצר איכותי, הן מוצר שיש לו יתרונות רבים, ואם רכשתם טאבון, או שאתם בונים אח, טאבון או תנור חשוב להכיר אותם:
עמידות לחום - היתרון החשוב ביותר של אבן שמוט הוא היכולת להיות עמידה בטמפרטורה גבוה ולהיחשף אליה לזמן רב ובאופן ישיר. היות וכך, האבן לא מתעוותת ולא מתפוררת ומצליחה להחזיק מעמד לשעות ארוכות ואפייה מיטבית ואיכותית.
מוליכות תרמית נמוכה - הצפיפות הנמוכה של הלבנים גורמים לאבן להפוך לחומר הגלם הכי טוב לטאבון, תנורי אח, מתקן גריל, ארובות ובעצם כל מוצר המיועד לחימום. אפילו צינורות.
חומרי גלם חזקים - חומרים חסיני אש ואבן שמוט הם בעלי יכולת לעמוד בפני השפעה מכנית משמעותית. משמע, תנור שנבנה מאבן שמוט יוכל ליהנות מעמידות חזקה וטבעית, לא ישחק כמעט, לא סובל מתקלות מכניות ולא מבלאי.
עמידות כימיקלית - אבן שמוט עמידה בפני מגע כימי ולא ניזוקה כאשר היא באה במגע עם חומר כימי כלשהו, או חומצה. זהו מאפיין המאפשר ניקוי יסודי ומקיף של האח, התנור, והטאבון.
שליטה בתוצרים - יתרון משמעותי נוסף של האבן בא מתוך תהליך הייצור שלה. היות וזו נוצרת בצורה מלאכותית, התהליך כולל בניה מדוקדקת בהתאם לצרכים שלכם. כך תוכלו להשתמש בלבנים בצורות שונות ולהגיע לתוצאות מושלמות.
איך מזהים אבן שמוט?
בזמן שהייצור שלהן הוא למעשה סטנדרט בין לאומי ומאוד אחיד, הגודל להן משתנה. המידות גם יכולות להשתנות ובעיקר לפי התאמה אישית.
כמו כן, אפשר לזהות אבני שמוט על סמך המבנה המגורען, הצבע הצהבהב, הצליל שיוצא ממנה כאשר תנקשו עליה שמזכיר מתכת וכמובן החוזק שלה, שהוא יתרון משמעותי.
השימוש בה בתעשייה פוץ בעיקר בתנורים, טאבון, תנור ביתי, אח, ארובה או דודי קיטור. היא מושלמת לאפיית בצקים, פיצות, פוקאצ'ות או לחימום תנורים בחורף ויש לה את כל המאפיינים הכי ייחודיים שפשוט הופכים אותה לאבן הכי מבוקשת ואטרקטיבית בעולם גם עבור בתי עסק, וגם עבור שימוש ביתי.
רכישה של טאבון, רכישה של ציוד לטאבון ורכישה מאנשי המקצוע הטובים ביותר יובילו אתכם לקבלת תוצאות מושלמות. בין אם אתם פותחים עסק קטן לאפייה, בין אם אתם עכשיו מתמקצעים בתחום רק כניסיון ובין אם בכלל אתם רק רוצים לאפות בבית, כמו מאפיית בוטיק.
כל אלו יוכלו להתקיים אך ורק אם תרכשו ציוד איכותי, עמיד, שיחזיק מעמד לשנים ארוכות ותקבלו גם את ההדרכה והליווי הנכונים והמתאימים לכם. ככל שתלמדו לתחזק את הציוד ואת המכשור ברמה גבוהה, לטפל נכון במה שרכשתם וללמוד היטב על המוצרים יהיה לכם קל יותר ליהנות מהם.
מעבר לכך, בדקו היטב גם את האחריות על אבני שמוט וגם את אנשי המקצוע מהם רכשתם. הסתמכו על המלצות, ביקורות וחוות דעת של לקוחות. כך תוכלו באמת לקבל את האינדיקציה המתאימה ביותר.
חברה מקצועית וברמה גבוהה תעניק לכם לא רק שירות טוב, אלא מקצועיות, אחריות ותשמש לכם מענה לכל שאלה ושאלה לצד הדרכות מתאימות והתאמה אישית של הציוד הנלווה ושל התנור או כלים לטאבון שאתם רוכשים או בונים בחומרי גלם אלו ואחרים. עם החברה הנכונה פשוט תגיעו רחוק.
חברת kamado carne היא מהמובילות בתחום המעשנות בשר ומספקת למענכם את המוצרים האיכותיים ביותר לצליית בשר ועישון בשר. הציוד המקצועי הוא מהמתקדמים בישראל וברכישתו תקבלו שירות אמין, סבלני ומכיל. אחריות, תפעול מקצועי ברמה גבוהה וליווי מקצועי מהרגע הראשון.
שאלות ותשובות על אבני שמוט
מאיפה כדאי לרכוש אבן שמוט?
כל חברה מקצועית המאפשרת רכישה של טאבון, תנורים, אח, או מוצרים נלווים לכך. חברות אלו יוכלו להתאים לכם את האבן המתאימה מבחינת הגודל, ולהדריך אתכם כיצד להשתמש בה נכון.
האם אבני שמוט מתאימות אך ורק לתנורים וטאבון?
חד משמעית לא. לא כל אבני שמוט מתאימה גם לשימוש תעשייתי שאינו רק בתחום הקולינריה ואפשר לראות אותה במגוון תעשיות, מפעלים, ומוצרים.

