מעשנת בשר
כל חובבי הבשר יודעים מהו טעמו של בשר איכותי כשהם נתקלים בבשר כזה. אך לא רק איכות הבשר נחשבת, אלא גם איכות התהליך ההכנה. גם בעולם הקולינרי הבשרי זה רק טבעי שאם אתם מרגישים שאתם רוצים יותר ריגושים וגיוונים תרצו לחדש ולהתרענן. לעשות על האש זה כיף, מנגל, אוכל טעים, בשר שנעשה באיכות גבוהה וחברה טובה. אבל כשאנחנו מדברים על בשר באמת איכותי אנחנו מדברים על מעשנת בשר שאפשר להכין בה בשר בחום נמוך, ספוג עשן ובחלל אטום שיוצרים עומק וטעם עסיסי לבשר שלכם. כאן הטעם האמיתי של הבשר שאתם מחפשים.
מעשנת בשר – טעם של עוד
לא כולם מכירים את עולם עישון הבשר אך עם השנים ישנה מודעות וחשיפה גבוהים. לא מעט החלו לנסות את הטכניקה הייחודית של מעשנת בשר וליהנות מעישון בשר שהופך אותו יותר רך, עסיסי, ובעל טעמים עמוקים.
בעוד שבעבר עישנו בשר על וו תליה מעל מדורה או אח, כיום מעשנות מקצועיות הן מוצר שקיים גם במסעדות הנחשבות ביותר, אצל חברות קייטרינג איכותיות וגם בבתים. המטרה היא לשבח את הטעמים, להעצים אותם וליהנות מארומה ייחודית.
בשר בעישון חם הוא לרוב בשר שומני. בגלל שהתהליך הוא ארוך של מספר שעות חשוב שהבשר יהיה שומני על מנת שלא יתייבש. הבשרים שבדרך כלל נמצאים בתוך מעשנה הם צלעות חזיר, אנטריקוט, אסאדו, שוק טלה, אווז, נקניקיות. ויש גם דגים שאפשר לעשן כמו פורל וסלמון.
מעשנות איכותית היא זו שאתם רוכשים לאחר התאמה אישית מול אנשי המקצוע, וחשוב להתייעץ עם האנשים הטובים ביותר בתחום על מנת להתאים לכם את המעשנה האיכותית בותר.
מה הכי חשוב לדעת
רגע לפני שאתם כבר מבצעים את העסקה לרכישת מעשנת לבשר חשוב שתבדקו את מידות החלל שבו המעשנה תשהה. האם מעשנת קטנה, או גדולה? האם תא בעירה נפרד מתא הבישול או לא ועוד פרמטרים טכניים שיש לתת עליהם את הדגש.
יש לבדוק את עובי דופן המעשנה, ולוודא שזה לא יהיה פחות משלוש מילימטר. ככל שיהיה מופחת, לא יהיה מספיק בידוד. בדקו את סוג העץ כי לכל עץ יש טעם אחר ונסו להתמקד בעץ מסקיט או דובדבן.
בדקו את האיטום של המעשנה, ישנם שני שסתומים, אחד בתחתית ואחד בראש המעשנת. הם אחראיים על רמת האיטום, ורמת הוויסות ובזכותם העישון יהיה הטוב ביותר.
תחזוק נכון של מעשנות פחם לעישון בשר ישבח את התוצאות באופן משמעותי. הדלקת הפחם עד לצבע הנכון, הוספת גזע העץ ולוודא כל תחילת עישון שלא נותר נוזל מעישונים קודמים. מעבר לכך, בקשו הוראות והנחיות מדויקות לגבי תחזוק המעשנה, אחריות, ובכלל, כל מידע שיכול לסייע לכם לטפח וליהנות ממנה ומהתוצרים.
כשאתם רוכשים מעשנת בשר חשוב שתזכרו לפני הכל שאתם נהנים מחוויה קולינרית איכותית שאין בכל מקום. תהליך העישון עצמו הוא כבר חוויה, ולכן חשוב להיות סבלניים וליהנות מהדרך.
כמה עולה מעשנת בשר?
תקציב הוא עניין מאד אינדיבידואלי ולכן חשוב לשים לב שהעלות יכולה להגיע לאלפי שקלים. כמובן שכל זאת תלוי פרמטרים, תכונות, גדלים, סוג העץ ועוד פרטי פרטים שיכולים להשפיע על העלות.
לכן ההמלצה הגורפת היא תמיד וללא עוררין לבדוק היטב את כל הפרמטרים מול אנשי המקצוע המתמחים בנושא ולוודא שאכן אתם רוכשים את המעשנה המתאימה לכם. כך גם תוכלו לקבל תמורה ראויה לתקציב, וגם תממשו את מלוא תכונות המוצר.
כולנו יודעים שתקציב הוא פרמטר חשוב ביותר, קבעו לעצמכם את התקציב המתאים לכם. שימו מקום גם לקצת חריגות במידת הצורך אם תרצו לשנות, לגוון ולשדרג.
סיכונים
אין הרבה מאד סיכונים עם מעשנות בשר כל עוד תפעלו בהתאם לכללי הזהירות, להנחיות, ותבצעו תחזוקה מתאימה. אם מדובר על איכות הבשר גם הפחמים וגם שבבי העץ חייבים להיות איכותיים. וודאו שאלו נטולים צבעים וכימיקלים, כך לא יספגו בנתחי הבשר בזמן העישון במעשנה.
אם מדובר על עישון קר, ולא על עישון חם, חשוב לקבל כאן את כל המידע הנרחב ביותר וזאת על מנת שתמנע חשיפת הבשר לחיידקים ולבקטריות. אל תנסו לעשות זאת ללא הדרכה מקצועית, מהטובה ביותר.
חברת carne kamado היא מהמובילות בתחום מעשנות הבשר ומספקת למענכם את המוצרים האיכותיים ביותר לצליית בשר ולעישון בשר. מעשנות קמאדו הן מהמעשנות המתקדמות בישראל וברכישתן תקבלו שירות אמין, סבלני ומכיל. אחריות, תפעול מקצועי ברמה גבוהה וליווי מקצועי מהרגע הראשון.
שאלות ותשובות על מעשנת בשר
האם חומר הבעירה של מעשנת בשר חייב להיות איכותי?
חומר בעירה איכותי מספק טעם איכותי. מומלץ לרכוש פחמים ייחודיים ואיכותיים לעישון הבשר, והכי טוב יהיה להשתמש בשבבי עץ, ולא בשבבי נסורת.
איזה עוד ציוד נלווה קיים למעשנה?
על מנת ליהנות מחוויה של נתחי בשר טעימים, עסיסיים ובאיכות גבוהה אפשר להוסיף למעשנה קופסת עישון בה אתם מניחים את הבשר. קרש עישון איכותי, ואף כפיסי עץ