מעשנות קמאדו
את הטעם המופלא של בשר איכותי כל מי שמבין בקולינריה מכיר ויודע. אך לא תמיד רק איכות הבשר היא זו שנחשבת, אלא גם האיכות בהכנה שלו ובאמצעים שמכינים. אם אתם חובבי בשר זה רק טבעי שתרצו לדעת יותר על מעשנות קמאדו המביאות איכות אחרת אל הבשר. זה כיף לעשות על האש, זה כיף כשהבשר טעים, אבל הביס הכי טעים הוא בשר שהוכן בחום נמוך, ספוג בעשן שמוסיף לו טעם, רוך ועומק. זה הביס שאתם צריכים.
מעשנות קמאדו – ישאר לכם טעם של עוד
אם אתם לא מכירים את עולם עישון הבשר אך מודעים לכך שהוא הופך את הבשר להרבה יותר איכותי, חשוב שתדעו שיש טכניקה מאד ייחודית של מעשנות בשר להפוך אותו לאיכותי כל כך. ובעצם לבשר עם הטעם הטוב והייחודי שאתם מכירים.
לא מעט מסעדות החלו להתנסות בבשר מעושן וגילו שהטכניקה הייחודית שהופכת את הבשר לרך בעל טעם עמוק שונה לחלוטין מעישון בשר על וו תליה מעל מדורה, או באח. כיום מעשנות אלו הן מקצועיות וברמה גבוהה. מוצר הקיים במסעדות רבות, בתי מלון ובמקומות המחשיבים עצמם כמקומות יוקרה. גם אנשים פרטיים בעלי חצר גדולה המתאימה לעישון בשר רוכשים מעשנות אלו לצורך הכנת בשר באופן עצמאי, כתחביב, שלעיתים גם הופך למקצוע. מעשנות קמאדו הן מאד מבוקשות בתחום זה בשל איכות גבוהה של שימוש בחומרי גלם מתאימים, ליווי מקצועי מהרגע הראשון, והתאמה אישית של המעשנת.
לרוב, בשר בעישון חם הוא שומני. היות והתהליך ארוך מאד ולמספר שעות חשוב שיהיה שומני כדי שלא יתייבש, בדרך כלל הבשר המעושן הוא אנטריקוט, אסאדו, צלעות חזיר, שוק טלה, נקניקיות או אווז. ותוכלו גם לעשן דגים במעשנת.
מעשנת איכותית היא זו שהותאמה לכם באופן אישי מול אנשי המקצוע ועל כן חשוב להתייעץ עם אנשי המקצוע הטובים ביותר על מנת להתאימה באופן מושלם.
מה הכי חשוב לדעת?
שניה לפני שאתם כבר רצים לרכוש את מעשנות קמאדו המתאימה לכם חשוב לבדוק את מידות החלל שבו תהיה המעשנת. אם היא תהיה גדולה או קטנה. האם תא הבעירה שלה יהיה נפרד מתא הבישול, והאם היא תתאים לכם? חשוב להבין אילו פרמטרים טכניים רלוונטיים לכם.
חשוב שתבדקו את עובי המעשנת, היא צריכה להיות לא פחות משלושה מילימטרים. ככל שהעובי יהיה מופחת לא יהיה לה בידוד איכותי. יש לבדוק את סוג העץ, לכל עץ יש טעם אחר, עץ מסקיט או דובדבן הם מומלצים ומבוקשים מאד.
חשוב לבדוק את איטום המעשנה, לוודא שישנם שני סתומים, אחד בראש המעשנת ואחד בתחתית המעשנת. השסתומים הללו אחראיים על רמת האיטום, על רמת הוויסות ולמעשה קובעים שהעישון יהיה איכותי ברמה המקסימלית.
ברגע שאתם מתחזקים נכון את המעשנת הבשר יהיה משובח יותר. וודאו שבתהליך הדלקת מעשנות פחם, הפחם הגיע עד לצבע הנכון, הוספת גזע העץ הוא כראוי ושכל תחיל עישון אין נוזל מעישונים קודמים. מעבר לזה חשוב לקבל את כל ההנחיות ואת כל ההוראות מאנשי המקצוע עבור תחזוק המעשנה.
והנחיות מדויקות לגבי תחזוק המעשנה, אחריות, ובכלל, כל מידע שיכול לסייע לכם לטפח וליהנות ממנה ומהתוצרים.
רכישת מעשנות קמאדו – התקציב הוא הפרמטר הבסיסי שלכם
ברור שרכישה של מעשנת בשר זו או אחרת הופכת את הבשר למזון העיקרי בבית ולאירוע החשוב ביותר. חוויה קולינרית איכותית וברמה גבוהה. תהליך העישון של הבשר הוא חוויה חשובה. אך חשוב שתקחו נשימה עמוקה ותהיו סבלניים, ליהנות מהדרך זה חלק בלתי נפרד מהחוויה.
אנחנו יודעים שתקציב הוא נושא מאד חשוב ומותאם אישית. ועל כן, חשוב לשים לב שהעלות של מעשנות אלו ואחרות עלול להגיע גם לאלפי שקלים. זה תלוי פרמטרים, גדלים, תכונות, סוג העץ שאתם בוחרים ועוד פרטים טכניים המשפיעים באופן מהותי ומשמעותי על העלות.
ההמלצה הגורפת היא תמיד לבדוק את כל הפרמטרים האפשריים מול אנשי המקצוע בתחום, לוודא שאתם רוכשים את המעשנת המתאימה לכם, ולקבל תמורה טובה לתקציב שלכם.
קבעו לעצמכם את התקציב שמתאים לכם, תנו דגש גם לחריגות אם תרצו לשנות, לגוון, לשדרג או לרענן. יש לכך משמעות גבוהה ותוכלו כך להגיע לתוצאות מיטביות גם מבחינת תקציב, וגם מבחינה פונקציונלית.
חברת kamado carne היא מהמובילות בתחום מעשנות הבשר ומספקת למענכם את המוצרים האיכותיים ביותר לצליית בשר ולעישון בשר. מעשנות קמאדו הן מהמעשנות המתקדמות בישראל וברכישתן תקבלו שירות אמין, סבלני ומכיל. אחריות, תפעול מקצועי ברמה גבוהה וליווי מקצועי מהרגע הראשון.
שאלות ותשובות על מעשנות קמאדו
האם יש סיכונים עם מעשנות בשר קמאדו?
אין סיכונים רבים במעשנות בשר כל עוד אתם פועלים בהתאם כל ההנחיות, כללי הזהירות ומתחזקים את המעשנת כראוי. אם אתם לא בטוחים בתחזוק, שאלו שוב ושוב את אנשי המקצוע בהתאם. עדיף לשאול, ממה שלא לדעת כלל.
מה התפקיד המרכזי של חומר הבעירה?
חומר הבעירה כאשר הוא איכותי מאד הוא מספק טעם עמוק. מומלץ לרכוש פעמים שהם איכותיים וייחודיים לעישון הבשר, והכי טוב להשתמש בשבבי עץ ולא נסורת.
האם יש צורך בציוד נוסף למעשנת?
כדי שתוכלו באמת ליהנות מבשר טעים, עסיסי ואיכותי תוכלו להוסיף למעשנת גם קופסת עישון להנחת הבשר, קרש עישון וכפיסי עץ לישון כאשר אלו עשויים מעץ הדובדבן ואיכותיים מאד.