מעשנות פחם
העולם הקולינרי הולך והופך להיות יותר עשיר ומלא אופציות לגיוון, בפרט כאשר מדובר בעולם הקולינרי לחובבי הבשר. אם עד כה היינו רגילים לבשר על גריל בלבד, הופיעו בחיינו וקיבלו מודעות גבוהה כבר לפני שנים מעשנות הפחם המבשלות את הבשר ומעניקות לו טעם ייחודי וארומה מופלאה.
מה צריך לדעת על מעשנות פחם ובכלל איך בוחרים אותן ואיך שומרים על איכות הבשר? אנחנו שמחים להעניק לכם את כל הפרטים.
מהן מעשנות פחם ואיך משתמשים בהן?
מעשנת פחם היא סוג של מכשיר צלייה המשתמש בפחם כמקור החום לייצור עשן אשר צולה ומבשל מזון, בעיקר בשר. המעשנת מציעה סגנון ייחודי לבשר ומגיעה במגוון של סגנונות וגדלים החל מיחידות ניידות קטנות ועד למתקנים גדולים וקבועים.
מעשנת פחם טיפוסית מורכבת מתא גדול לעישון, מתקן מים לשמירה על לחות ותא תחתון שבו מבעירים את גושי הפחם והעץ. החום והעשן מהפחם הבוער עולים לתא הבישול, עוטפים את האוכל ומעניקים את טעמיו הייחודיים.
הפעלת מעשנות פחם במלוא הפוטנציאל שלהן דורשת יותר מסתם הוספת פחם ובשר. הנה כמה הנחיות פשוטות לתפעול איכותי של מעשנת בשר על מנת שתוכלו לשמור עליה איכותית ומתוחזקת לשנים רבות:
הכנה נוחה לצלייה במכשור מעשנות פחם מתחילה בניקוי המעשנת וזאת כדי לוודא שאין שאריות שעלולות להפריע לטעם הבשר. יש להשרות את שבבי העץ במים כשעה לפני העישון. זה יעזור להם ליצור יותר עשן.
את הפחמים יש לסדר בתא האש של המעשנת ולהדליק אותם. חשוב לאפשר להם להישרף עד שהם מכוסים בשכבה דקה של אפר לבן. זה למעשה אומר שהם הגיעו לטמפרטורת הבישול האופטימלית.
חשוב לשמור על הטמפרטורה בתוך מכשור מעשנה לבשר. יש לשלוט על הטמפרטורה על ידי התאמה של פתחי האוורור. פתיחת פתחי האוורור מכניסה יותר חמצן, ובכך מעלה את הטמפרטורה, בעוד שסגירת פתחי האוורור מפחיתה את הטמפרטורה.
מניחים את שבבי העץ המושרים על גבי הפחמים. כמו כן, ממלאים את מתקן המים וממקמים אותו מעל הפחמים. המים מתאדים במהלך הבישול, עוזרים לווסת את הטמפרטורה ולשמור על סביבה לחה בתוך המעשנת.
על מנת שתוכלו לבצע עישון איכותי ומקצועי לבשר גם במתחם החיצוני שלכם בבית, מניחים את הבשר על משטחי הבישול הרחק מחום ישיר. סוגרים את המכסה ונותנים לעשן ולחום נמוך ויציב לבשל את הבשר במשך מספר שעות. חשוב שתעקבו אחר הטמפרטורה באופן קבוע והתאם את פתחי האוורור לפי הצורך. גם אם אתם מתקינים מטבחי חוץ למרפסת
ושם תהיה המעשנת, חשוב לבצע את התהליכים הללו לתוצאות מקסימליות. הקשיבו להנחיות שתקבלו מאנשי המקצוע בנושא.
לאחר הכנת הבשר מוציאים את הנתחים ונותנים להם לנוח מספר דקות לפני ההגשה. פעולה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, מה שהופך אותו לרך וטעים יותר.
מהם היתרונות של מעשנות פחם?
מעשנות פחם הן מושלמות עבור מטבחי חוץ והן לא רק פרקטיות מאד, הן גם הופכות כל מתחם חיצוני לבעל אווירה מיוחדת. כך בקלות תוכלו להפוך את המתחם החיצוני שלכם בבית למסעדת בוטיק ועדיין להרגיש בבית. היתרונות הם רבים, אך המרכזיים שבהם:
הפחמים ושבבי העץ מעניקים לבשר טעם איכותי, עמוק, ארומטי ומיוחד. שימוש בסוגים שונים של פחמים ושבבי עץ יעניקו לבשר מעין "תבלין", ארומה מיוחדת שתעזור לכם להכין בשר ייחודי בדיוק לפי הטעם שלכם.
היות ומעשנת הפחם היא הוותיקה מבין כל המעשנות, היא בנויה בפשטות וקל במיוחד לתחזק אותה. אין חלקי חילוף או אביזרים חשמליים שעלולים להתקלקל ולכן היא מחזיקה שנים רבות.
אומנם תצטרכו לשמור מקרוב על המכשור לפני הבישול ובמהלכו, אבל המעשנות מגיעות עם מד טמפרטורה שיקל עליכם במלאכה. תוכלו להוציא או להכניס פחמים כדי להנמיך או להגביר את החום, בהתאמה אישית כמובן.
שליטה במכשור מעשנות פחם עשויה לקחת לכם כמה ניסיונות, אבל הטעם העסיסי והמעושן שהוא מעניק לאוכל שלכם שווה את המאמץ.
לאחר שהבנתם את היסודות, תוכלו להתחיל להתנסות בסוגים שונים של עצים, בשר ותבלינים כדי ליצור מנות מעושנות ייחודיות משלכם. זכרו, אומנות העישון היא לא רק על היעד, אלא גם על המסע הקולינרי המרגש.
חברת kamado carne היא מהחברות המובילות בתחום המעשנות, מטבחים ומוצרי אפייה. המעשנות של חברת קמאדו הן מהמובילות והאיכותיות ביותר. המעשנות מתקדמות וטכנולוגיות וברכישתן תקבלו שירות איכותי אדיב וסבלני לצד מקצועיות ברמה גבוהה וליווי מקצועי כבר מהרגע הראשון.
מעשנות פחם – שאלות ותשובות
איזה סוג בשר אפשר לעשן במעשנת פחמים?
אפשר לעשן כל מיני סוגי בשר במעשנת פחם. בשר בקר, חזיר, עוף, הודו ודגים. לכל סוג בשר יש טעם ייחודי בעת העישון.
כמה זמן לוקח לעשן בשר במעשנת פחם?
זמן העישון תלוי בסוג הבשר ובגודלו. מדובר בנושא מאד אינדיבידואלי ותלוי על איזה סוג בשר אנחנו מדברים, ועל איזה חלק בו.
האם אני אפשר להשתמש במעשנת פחם בחורף?
בהחלט אפשר להשתמש במעשנת פחם בחורף. עם זאת, תצטרכו לקחת בחשבון שיש צורך לשמירה נכונה על הטמפרטורה, וגם לוודא שהמעשנת תהיה מוגנת מרוחות בגלל שהיא עלולה להוריד את הטמפרטורה הפנימית.