ציוד לטאבון
אנחנו יודעים מה אתם מרגישים בכל פעם שאתם נכנסים למאפיה ביום חורף קר. ריח הבצק הטרי נישא באוויר, אתם מתמלאים בתחושה מחבקת וחמימה וכל מה שאתם חושבים זה מתי תוכלו גם אתם להגיע לרגע שבו תאפו בעצמכם בבית. ותוכלו להפוך את המטבח שלכם למאפיית בוטיק קטנה ונעימה. במידה והרגע הזה הגיע, ורכשתם טאבון ביתי זה בהחלט רגע משמח. זה בדיוק הזמן גם לבדוק ציוד לטאבון כי רכישה של טאבון ביתי בלבד היא לא תמיד מספיקה. כשאתם רוכשים טאבון אתם לבטח מעוניינים להכין מגוון של מאפים, פוקצ'ות, מאכלים ואף תבשילי קדרה ובשרים. לשם כל אלו עליכם גם לרכוש ציוד נלווה, לציוד זה יש משמעות וכמובן גם לאיכות של הציוד. וחשוב להכיר את הציוד המתאים שיסייע לכם.
ציוד לטאבון – הטאבון עצמו זה לא מספיק
רכישת טאבון בפני עצמו מצריכה התייעצות והתאמה אישית כמובן. אך זה לא מספיק. לטאבון יש לרכוש גם ציוד נלווה שיוכל להפוך את כל הסיטואציה לאפקטיבית יותר.
מהרגע שאתם רוכשים טאבון, ועד לרגע שאתם כבר בפועל מכינים בו דברים יש זמן התארגנות שבו אתם גם מתארגנים על כלים לטאבון ותנורים שהולך להפוך ולשדרג לכם את כל החוויה לטובה ואיכותית יותר.
נכון, מדובר בעולם שלם. ציוד לטאבון הוא לא רק כף כזאת או אחרת, אלא מגוון של מוצרים שפשוט משנים לכם את החיים הקולינריים. אבל אם אתם כבר משקיעים, קונים, מכינים מקום, בונים עמדה ומתמקצעים, למה לא לעשות את זה עד הסוף בעצם.
כאשר אתם רוכשים את האבזור המתאים דאגו לכך שאותו ציוד לטאבון יהיה מחומרי הגלם הטובים ביותר, ובדקו את התכונות המתאימות לכם. יש מגוון גדול, וחשוב לבצע התאמה אישית.
נעים להכיר
האבזור המתאים הוא מגוון מאוד, אך האבזור העיקרי הוא לרוב:
מגרפת פחמים - אם אתם משתמשים בעץ בטאבון שרכשתם אתם חייבים מגרפת פחמים. המגרפה הזאת משנה את המיקום של הפחמים בתוך הטאבון ומאפשרת לשלוט בתהליכי האפייה.
כפפות נגד חום - כפפות נגד חום הם מצרך חובה, באופן כללי, בכל מטבח. כשמדובר על טאבון חשוב שתדעו שהמעלות עלולות להגיע לעד 500. ולכן חשוב שתהיינה כפפות רלוונטיות שעמידות אפילו בחום של מעל 800 מעלות.
מחבת ברזל יצוק - מחבת זו מאפשרת לכם להשתמש בטאבון לשימושים נוספים שהם לאו דווקא פוקצ'ה, פיצה או מאפי בצק. אלא בשר, דגים וכל מאכל אחר שמתחשק לכם גם מבחינת ירקות קלויים ועוד.
מרדה לטאבון - מרדה לטאבון או מרדה לפיצה הוא ציוד נלווה חובה להכנת בצקים, פיצות, פוקצ'ות ועוד. הוא מאפשר לכם להכניס, להחליק, להפוך ולטפל בבצק כמו כל מאפיה מקצועית. וודאו שהמרדה הוא מחורר על מנת שהאדים יוכלו להתפוגג ולא להרוס את מרקם הבצק, והקמח שנשאר יוכל להתנדף החוצה.
מברשת ניקוי - אבן הטאבון היא המקור הראשוני ללכלוך בטאבון כבר אחרי השימוש הראשוני. על מנת לתחזק אבני שמוט ולשמור עליהן נקיות ובכלל לשמור על הטאבון יש לרכוש מברשת ניקוי מתאימה לטאבון.
כף עץ למאפים - כף עץ היא באופן כללי מוצר איכותי שמומלץ שיהיה בכל מטבח. אך כשמדובר על הכנסה והוצאה של פיצות מהתנור זהו פריט חובה ובטיחותי לכל דבר.
מדחום לייזר - מומחים ככל שתהיו באפיה, אם לא תדעו לווסת את החום בטאבון כראוי כל המאפים וכל הבשרים והדגים שתכינו פשוט יהרסו. חשוב שיהיה לכם מדחום, מד חום לייזר אינפרא אדום לטאבון מאפשר לכם לדעת מה הטמפרטורה של האבן שמוט ולדעת אם הטאבון יכול להתחיל לאפות כראוי.
כאשר אתם רוכשים טאבון וכמובן גם ציוד לטאבון מאנשי המקצוע המתמחים בנושאים אלו, אתם לא רק מקבלים ציוד איכותי. או טאבון איכותי. אתם מקבלים ליווי מקצועי מהרגע הראשון, והתאמה אישית של המכשור והציוד אליכם, לצרכים שלכם. לגודל החלל שלכם בבית או בבית העסק ובכלל. מדובר בציוד איכותי, עמיד, המחזיק מעמד לשנים ארוכות ולכן גם חשוב שתהיה לכם ההדרכה הרלוונטית.
תחזוק נכון, הדרכה, מענה מלא על כל השאלות ושירות אדיב, סבלני ומכיל לצד מקצועיות ברמה גבוהה הם חובה ברכישת מוצרים אלו. חברה מקצועית וברמה גבוהה תדע להעניק לכם את כל אלו, ועוד.
חברת מעשנות בשר כמו kamado carne היא מהמובילות בתחום ומספקת למענכם את המוצרים האיכותיים ביותר לצליית בשר ועישון בשר. הציוד המקצועי הוא מהמתקדמים בישראל וברכישתו תקבלו שירות אמין, סבלני ומכיל. אחריות, תפעול מקצועי ברמה גבוהה וליווי מקצועי מהרגע הראשון.
שאלות ותשובות על ציוד לטאבון
איך יודעים מה לבחור?
אתם לא לבד. מהרגע שאתם רוכשים טאבון, מן הסתם אנשי המקצוע מהם רכשתם את הטאבון יוכלו לסייע לכם בבחירת הציוד הנלווה. לא בכדי יהיו לכם לא מעט שאלות על איזה ציוד מתאים, מהם חומרי הגלם. האם הציוד צריך להיות חזק, מסיבי וגדול. או קומפקטי וקליל. ואלו שאלות מתאימות שכולם שואלים.
איך משתמשים בציוד לטאבון?
הדרכה היא חובה. חשוב לשמוע איך משתמשים בציוד, איך מתחזקים אותו, ואין כאן תשובה אחת חד משמעית. בקשו מאנשי המקצוע הדרכה מתאימה ודאגו לכך שיסבירו לכם הכל על ניקיון, תחזוקה, אחריות ושימוש.