מתכון לעישון עופות

נשרה את העופות בבריין לפני העישון.

מתכון הבריין בחסות עידו לוי "בית של בשרים מעושנים"  


מתכון לבריין : 
1 ליטר מים
3 כפות מלח כשר 
3 כפות סוכר חום יבש 
חופן עלי דפנה 
כפית טימין 
כפית פלפל אנגלי טחון 
כף דבש 
4 חתיכות ג'ינג'ר טרי קצוץ 
ונשרה את העופות בתוך הבריין במקרר ליממה. לאחר יממה בבריין נשטוף את העוף ונעטוף בראב המרכזי ונניח לעוד לילה במקרר. יום לאחר מכן ניתן לעשן. טמפרטורת קמאדו על 110 מעלות צלזיוס ומעשנים עד טמפ פנימית של 75 מעלות בירך. ניתן לדחוף לימון לתוך העוף לפני העישון. 
נשפריץ על הבשר כל 45 דק מי סילאן